Földmaffia: egyre több a gyanúsított

Bővült a gyanúsítottak köre, és október elejére módosult az eredeti június 11-i nyomozási határidő a területalapú támogatásokkal kapcsolatos csalások ügyében.

Dénes Zoltán
2014. 06. 06. 2:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az esetet már bűnszervezetben elkövetett csalás kísérleteként kezeli a nyomozó hatóság. Az eljárásban jelenleg kilenc gyanúsított szerepel, akik közül ketten előzetes letartóztatásban, hárman házi őrizetben, négyen pedig szabadlábon védekezve várják az ügy befejezését.

A nyomozás jelenlegi adatai alapján az elkövetői kör tagjai több mint tizennégyezer hektárnyi területet érintően, legalább negyvenhat cég vonatkozásában nyújtottak be jogosulatlan kérelmet a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz. Amennyiben nem buktak volna le, csaknem egymilliárd forinttal rövidítették volna meg a közkasszát. Budai Gyula (Fidesz) szerint az eljárás sikerét veszélyeztette Gőgös Zoltán (MSZP), aki az üggyel összefüggésben végrehajtott letartóztatások előtt nyilatkozott a témában.

A teljes cikket a pénteki Magyar Nemzetben olvashatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.