Hamarosan megtelik az ócsai lakópark

Ha minden mostani pályázóval sikerül megállapodni, akkor minden házba beköltözhetnek Ócsán.

KA
2014. 06. 02. 8:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. (NET) kezelésében lévő ócsai lakópark 80 ingatlanából jelenleg 25 vár bérlőre, ám rövidesen 20-ra csökken az üres házak száma, a márciusi pályázat 5 nyertesével ugyanis már aláírta a bérleti szerződést a társaság, amely az idei évtől pályáztatja az üres ingatlanokat.

Az áprilisi kiírásra beérkezett pályázatokat most bírálják el, ennek az eredménye június közepére várható. Az érdeklődés, illetve a benyújtott pályázatok száma alapján június végére nagy eséllyel nem marad üresen lakóház az ócsai lakóparkban – közölte a Napi.hu-val a NET Zrt.

Az egy éve üresen álló ingatlanok kifogástalan állapotúak és azonnal költözhetőek. Építőjük, a Veszprémber Zrt. 36 hónapos garanciát vállalt, melynek lejártáig még két év van hátra. Ha lenne is garanciális hiba, azt a kivitelezőnek kell kijavítani, a javítás költsége nem terheli sem a bérbeadót, sem a bérlőt.

2013. november 7-én arról írtunk, hogy 39 házban laknak az ócsai szociális lakóparkban, s további családok beköltözése várható a közeljövőben – közölte a település alpolgármestere. Horváth Tamás (Fidesz) elmondta, hogy az első ütemben megépült 80 lakóházból eddig 39-et foglaltak el a devizahitelük miatt bajba jutott családok, s nemsokára érkezik még 3-5 pályázatnyertes család is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.