Jól mehet a fürdőknek nyáron

Ez egészen pontosan 40 milliárd forintos bevételt jelent nekik, az év első öt hónapja is kedvezően alakult.

NT
2014. 06. 21. 11:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Juhász Szabolcs tájékoztatása szerint tavaly június–augusztus hónapokban a magyarországi gyógy- és élményfürdők fürdőszolgáltatásokból származó árbevétele átlagosan 3-4 százalék között emelkedett az előző évhez képest. Hozzátette: több fürdő hasonló emelkedésre számít az idén nyáron is, ám ez nagymértékben függ attól, hogy milyen lesz az időjárás. Az év eddig eltelt időszaka bizakodással tölti el a fürdőüzemeltetőket, a hazai lakosok nagyobb utazási kedve a fürdőkben is érződik – mondta.

Ismertetése szerint a kelet-magyarországi fürdők átlagosan 1,6 százalékkal növelték árbevételüket tavaly, a nyugat-dunántúliak 7 százalékkal. A Budapesten és agglomerációjában található fürdők árbevétele 3,9 százalékkal emelkedett.

A nyári szezon forgalmának leginkább kitett fürdők az ország keleti felében találhatók, ahol a nyári bevétel aránya az éves árbevételen belül meghaladta a 68 százalékot. Budapesten és agglomerációjában a fürdők bevételének 48,9 százaléka koncentrálódott a nyári időszakra.

A Magyar Fürdőszövetség kutatásában részt vevő fürdők tavaly június–augusztus között 5,7 millió vendéget fogadtak. A szervezet főtitkára az idei szezonban is hasonló eredményre számít, ugyanakkor kedvező időjárás esetén ez a szám tovább növekedhet 2-3 százalékkal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.