Június 16-án kiürítik a józsefvárosi piacot

Rendőrségi közreműködéssel kiürítik, és a tulajdonos MÁV Zrt. birtokába adják a Kőbányai úti piac teljes területé.

BL
2014. 06. 03. 14:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasúttársaság az MTI-nek küldött közleményében a Magyar Nemzet keddi számában közölt, az átadásról szóló értesülést megerősítve azt írta: a bírósági végrehajtó értesítette a vasúttársaságot a dátumról.

Június 16-án rendőrségi közreműködéssel kiürítik és a tulajdonos MÁV Zrt. birtokába adják a Kőbányai úti piac teljes területét, ezért – mint írták – a vasútvállalat bízik abban, hogy az üzemeltető Komondor Kft. és a kereskedők addigra lebontják az ideiglenes építményeket, bódékat, valamint elszállítják ingóságaikat.

Hozzátették: a kiürítés azt is jelenti, hogy a kereskedőknek önszántukból el kell hagyniuk a területet. Ennek érdekében az árusokat a MÁV postai és elektronikus levélben, valamint többnyelvű szórólapon ismét értesíti a piac működésének megszűnéséről és az ezzel járó kötelezettségeikről.

A végrehajtói kamara szerint ekkora terület kiürítésére eddig nem volt példa.

A MÁV felidézte: a Pesti Központi Kerületi Bíróság május 6-án rendelte el a józsefvárosi piac területének kiürítését, rendőrségi közreműködéssel és a MÁV birtokába adását. A bírósági végzés, amely a piacot üzemeltető Komondor Kft. fellebbezése esetén is végrehajtható volt, úgy rendelkezett, hogy a piac teljes területét eredeti, kiürített állapotában kell visszaadni a vasúttársaságnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.