Lelassult Észak-Korea gazdasági növekedése

Az előző évekhez képest tavaly kisebb mértékben nőtt az észak-koreai gazdaság.

TyD
2014. 06. 27. 12:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelentés szerint az építőipar teljesítménye 1 százalékkal csökkent, a teljes termelés 22,4 százalékát adó mezőgazdaság és halászat termelésének növekedési üteme 3,7-ről 1,9 százalékra esett vissza. A szén- és a vasércbányászat, amely a teljes kibocsátás 35,7 százalékát adja, 1,5 százalékkal nőtt az előző évi 1,3 százalék után.

A kivitel 11,7 százalékkal emelkedett ugyan, de 3,22 milliárd dollárral változatlanul extrém alacsony szinten áll. Az export mintegy 80 százalékát a kínai piac veszi fel.

Az egy főre jutó bruttó nemzeti jövedelem (GNI) 2013-ban átszámítva mintegy 1000 euró volt. A GNI számításakor figyelembe veszik a külföldről kapott jövedelmeket, és a levonják a kiáramlott jövedelmeket.

A dél-koreai központi bank jelentése a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságra szakosodott kutatóintézetek és hírszerző szervezetek elemzéseire támaszkodik, minthogy a kommunista állam nem közöl adatokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.