Lezárták a TakarékBank adásvételét

Lezárták a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. (TakarékBank) állami tulajdonban lévő részvényeinek adásvételét.

KA
2014. 06. 02. 9:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. és a Magyar Posta Zrt., valamint a Magyar Takarék Befektetési és Vagyongazdálkodási Zrt. között a Magyar Takarékbank Zrt. részvényeinek adásvétele tárgyában 2014. március 10-én létrejött jogügylet szerinti tranzakció zárása megtörtént, az értékpapírok vételárát a szövetkezeti hitelintézetek közel 75 százalékos tulajdonában álló társaság megfizette – áll a közleményben.

Az értékesítésre kerülő részvények vételára meghaladja a 9 milliárd forintot, amely így mind a Magyar Fejlesztési Bank Zrt., mind a Magyar Posta részére jelentős árfolyamnyereséget jelent. A Magyar Állam ezzel a 2013. évi CXXXV. törvényben foglalt kötelezettségeinek eleget téve, a TakarékBankban szerzett átmeneti többségét biztosító részvénycsomagját egy szövetkezeti hitelintézeti többségű társaság részére értékesítette – olvasható.

A Magyar Takarék Befektetési és Vagyongazdálkodási Zrt.-ben meghatározó, csaknem 75 százalékos tulajdonosi befolyással szövetkezeti hitelintézetek rendelkeznek. A közlemény szerint a projektcégben részt vevő takarékszövetkezetek és elismert takarékszövetkezeti vezetők garanciát jelentenek arra, hogy a szektor megújítása a takarékszövetkezetek valós érdekei mentén és működési sajátosságainak figyelembevételével zajlik majd. A Magyar Posta Zrt. az értékpapírok átruházását nem teljesíti mindaddig, amíg azokat a Fővárosi Törvényszék átmeneti végzésében elrendelt elidegenítési tilalom terheli – áll a dokumentumban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.