Még több új autó szeli a hazai utakat

Májusban 14,6 százalékkal több gépjárművet helyeztek forgalomba, mint egy évvel korábban.

NT
2014. 06. 05. 17:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint ennek alapján valószínűleg eléri a piac a várt idei növekedést. Az MGE azt is várja, hogy az új gépjárműeladások minden hónapban nőnek.

Májusban 1371 új kishaszonjárművet helyeztek forgalomba, 72,5 százalékkal többet, mint 2013 májusában. A forgalomba helyezett kis haszonjárművek száma a múlt év nyara óta folyamatosan nő, ami nagymértékben a haszonjárművekre igénybe vehető kedvezményes MNB növekedési hitelprogramnak köszönhető a közlemény szerint. Az MGE véleménye szerint azonban az eladott járművek száma még mindig elmarad attól, mint amennyit elvileg a fejlődő vállalkozásoknak meg kellene venniük.

A májusban forgalomba helyezett 365 új nagyhaszonjármű 6,7 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Az év első két hónapját az Euro 5-ös motorral szerelt járművek forgalomba helyezési dömpingje jellemezte. Ezt követően a vártnál sokkal kisebb mértékben következett be a visszaesés.

Az adatok szerint az év ötödik hónapjában 240 új motorkerékpárt helyeztek forgalomba, 14,3 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. Az egyesület szerint a motorkerékpár-piac már ötödik éve értékesítési válságban van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.