Megkezdődött Pilisvörösvár csatornahálózatának bővítése

Több mint egymilliárd forintot költenek, zömmel uniós forrásból.

NT
2014. 06. 30. 17:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gromon István (Vörösvárért Közéleti Egyesület) elmondta, hogy a megújuló szennyvíztisztító befogadóképessége napi 2100 köbméterre nő, megszűnik az eddigi környezetterhelés és feloldható lesz az évek óta fennálló rákötési tilalom.

Az új, korszerű eszközökkel felszerelt szennyvíztisztítóban biofilter szagtalanítja majd a levegőt, így a fejlesztéssel orvosolható a környékén élők panasza is.

A szennyvíztisztító korszerűsítése márciusban, míg a csatornahálózat bővítése most kezdődött, s a település 23 utcáját érinti: 359 új belterületi ingatlant köthetnek rá a szennyvízhálózatra – magyarázta a polgármester.

A két ütemben zajló beruházás teljes költsége 1,2 milliárd forint, ebből a 60 milliós önerőt hitelfelvétellel biztosítja az önkormányzat. A befejezés tervezett határideje a 6 hónapos próbaidővel együtt 2015. június 30-a – közölte Gromon István.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.