MNB: májusban nőttek a nemzetközi tartalékok

Májusban 215 millió euróval, 36,273 milliárd euróra nőttek az MNB devizatartalékai.

2014. 06. 06. 7:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Áprilisban 138 millió euróval csökkentek a jegybank devizatartalékai annak ellenére, hogy akkor nem volt kötvénylejárat. A május végi tartalékállomány hajszálnyival nagyobb a márciusinál is, amikor 2,409 milliárd euróval 36,197 milliárdra nőtt annak nyomán, hogy az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) hárommilliárd dollárért bocsátott ki öt- és tízéves államkötvényt.

Az ÁKK márciusban csaknem ötszörös túljegyzésre bocsátott ki egymilliárd dollár értékben ötéves és kétmilliárd dollárért tízéves államkötvényt. A 4 százalékos fix kamatozású ötéves papír kamatfelára 260, az 5,375 százalékos kuponnal eladott tízévesé 287,5 bázisponttal haladja meg a hasonló futamidejű amerikai államkötvény hozamát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.