Négycsillagos termálhotelt adtak át

Barack Thermál Hotel & Spa néven a Dél-Alföld legújabb, egyben Tiszakécske első szállodáját adták át.

WA
2014. 06. 25. 17:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Új Széchenyi Terv Dél-alföldi Regionális Operatív Programja keretében elkészült, egymilliárd forintot meghaladó beruházás 70 százalékos intenzitású, 705 millió forintos európai uniós támogatást élvezett, a többit önerőből teremtették elő.

Kovács Ernő, Tiszakécske fideszes polgármestere kiemelte: a szálloda elkészültével tovább bővült a településen lévő szolgáltatók kínálata az idelátogatók számára. A városnak két termálfürdője és egy holtág lévén „két Tiszája” van, a víz jelentette vonzerőre a jövőben még jobban kívánnak alapozni – tette hozzá.

Szabó Éva, a termálfürdő egyik tulajdonosa, fejlesztésekért felelős vezetője elmondta: a szálloda építése a sikeres pályázat nyomán 2013 őszén kezdődött el. A 3000 négyzetméter alapterületű, kétemeletes épületben 50 szobát alakítottak ki, ezek között leválasztott hálórészű családi szobák, valamint infraszaunával, masszázskáddal és jakuzzival felszerelt lakosztályok is vannak. A hotel 80-100 fős étteremmel, 150 személyes konferenciateremmel rendelkezik. Egészségügyi szolgáltató részlegében újdonságként érszűkületes betegek gyógyítását is végzik majd. A szállodában 30 új munkahely létesült.

A termálfürdő vize több mint 1300 méter mélyből nyert, 52 Celsius-fokos gyógyvíz, amely nem csak a reumatikus és ízületi bántalmak ellen hasznos. A magas fluorid- és nátrium-hidrogén-karbonát tartalmú termálvíz egyes nőgyógyászati betegségekre is hatásos, sőt ivókúraszerűen alkalmazva gyomorsavtúltengés ellen is segítséget nyújt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.