Odacsapott a Standard & Poor's

A befektetési ajánlású kategória aljára minősítette vissza Bulgária hosszú futamidejű államadósságának kockázati osztályzatát a Standard & Poor’s.

PR
2014. 06. 13. 21:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi hitelminősítő péntek este Londonban bejelentette, hogy Bulgária hosszú és rövid lejáratú szuverén adósságállományának besorolását az eddigi „BBB/A-2”-ről egy fokozattal „BBB mínusz/A-3”-ra rontotta.

Az új osztályzat kilátása stabil, ami arra vall, hogy az S&P egyelőre nem tervez újabb leminősítést. Ha azonban a cég innen még tovább rontaná a bolgár adósbesorolást, azzal Bulgária hosszú futamidejű államadósságának minősítése a Standard & Poor’s listáján átkerülne a befektetésre már nem ajánlott sávba. A „BBB mínusz” osztályzat ugyanis a befektetési ajánlású kategória alsó széle a nemzetközi hitelminősítői gyakorlatban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.