Padlóra küldte a zlotyt a lehallgatási botrány

A befektetőket Donald Tusk miniszterelnök kijelentése bizonytalanította el.

NT
2014. 06. 20. 19:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elemzők szerint a piac így reagál az úgynevezett Vistulagate-re, a múlt hét végén kitört lehallgatási botrányra. A befektetőket Donald Tusk miniszterelnöknek az a kijelentése bizonyította el, miszerint nem lehet kizárni az előrehozott választások kihirdetését – fejtették ki a szakértők.

Súlyos belpolitikai botrány ver mind nagyobb hullámokat Lengyelországban, miután egy közéleti hetilap néhány napja megkezdte vezető politikusok illegálisan lehallgatott beszélgetéseinek nyilvánosságra hozatalát. A lengyel sajtóban Vistulagate néven emlegetett affér miatt már a 2015 őszén esedékes parlamenti választások előrehozatalának lehetősége is komolyan szóba került.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.