Potencianövelőkkel is átverték a vásárlókat

Egyetlen hét alatt harmincezer illegális gyógyszerhirdető és -forgalmazó webfelületet „zártak be”.

BL
2014. 06. 05. 8:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap írása szerint a Pangea VII elnevezésű akció az interneten zajló illegális gyógyszer-kereskedelem visszaszorítására indult, az ellenőrzésben 111 ország 200 hatósága vett részt. Magyarországon a NAV, a rendőrség, valamint a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet Országos Gyógyszerészeti Intézet Főigazgatósága (GYEMSZI OGYI) vett részt a munkában.

A magyar hatóságok 49 olyan weboldalt találtak, amelyek kifejezetten a magyar fogyasztókat szolgálják ki. Az ellenőrzés része volt a próbavásárlás, amelynek során 27 weboldalról vettek potenciaerősítőt, fogyasztó, illetve testépítő szereket, ám mindössze 20 portál teljesítette a megrendelést – számol be a lap.

A GYEMSZI OGYI laboratóriumában 24 mintát vizsgáltak be, ezek között 8 olyan táplálékkiegészítőt találtak, amelyek gyógyszerhatóanyagot is tartalmaztak. A többi Magyarországon nem engedélyezett gyógyszer volt, amelynek minőségére, illetve arra, hogy nem ártalmas a szedése, a gyártó semmilyen garanciát nem vállalt.

A laboratóriumi eredmények alapján a GYEMSZI OGYI az illegális weboldalak üzemeltetői ellen feljelentést tesz, egyúttal kezdeményezi az illegális weboldalak eltávolítását is – írja a Népszabadság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.