Százmilliókért bővítik a szekszárdi telephelyet

Mintegy 450 millió forintos beruházással bővíti szekszárdi telephelyét a kecskeméti Cabtec.

KG
2014. 06. 04. 14:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háromezer négyzetméteres új üzemcsarnok időkapszuláját Jörg Kientz, a svájci Cabtec Holding AG vezérigazgatója és Seres József, a kivitelező Elő-Szer Kft. ügyvezető igazgatója helyezte el.

Török Csaba, a szekszárdi telephely vezetője az alapkőletétel előtt elmondta: a cég harmadik csarnoka, amellyel együtt 8390 négyzetméterre nő a szekszárdi üzem területe, a tervek szerint augusztus 1-jére készül el, és szeptember 8-án kezdheti a termelést. A tavaly 11 millió darab kábelköteget gyártó, 530 munkavállalót foglalkoztató szekszárdi üzemben száz új munkahely jön létre – tette hozzá.

Az építés költsége egymillió euró, gépekre, berendezésekre további félmillió eurót fordítanak, a beruházást a cég saját erőből finanszírozza.

Szekszárdi gyárában a Cabtec Kft. elsősorban az autóipar számára állít elő többek közt autóülés-, tetőablak- és fűtéskábeleket, a kecskeméti üzem más iparágak – méréstechnika, gépgyártás, gyógyászat, vasúti szerelvénygyártás – számára dolgozik. A két üzem együtt ezer embert foglalkoztat. A társaság nettó árbevétele tavaly meghaladta az 50 millió eurót, és 756 ezer euró adózás előtti eredményt ért el.

Hőbör Zsolt, a cég ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: idén tízszázalékos árbevétel-növekedést terveznek, és arra törekszenek, hogy a kínai telephellyel is rendelkező cégcsoport a két számjegyű növekedést tartani tudja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.