Tisztább lesz a Duna (x)

16 fővárosi kerületben 2 év alatt összesen 240 kilométer szennyvízcsatorna épül.

2014. 06. 27. 7:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főváros csatornázottsága kerületenként eltérő képet mutat: van, ahol 100 százalékos a csatornázottság, több területen azonban – kerületenként eltérő mértékben – a meglévő szennyvízhálózat további bővítésére van szükség a lakosság megfelelő ellátásához, valamint ahhoz, hogy a keletkező szennyvíz ne károsítsa tovább a környezetet.

A 34 milliárdos környezetvédelmi beruházás célja, hogy Budapest minél nagyobb része minél hamarabb rácsatlakozhasson a korszerű budapesti csatornahálózatra és a keletkező szennyvizek káros anyagoktól megtisztítva kerüljenek vissza a természet körforgásába. Az átfogó fejlesztés összesen 16 fővárosi kerületet (II., III., IV,, X., XI., XII., XIII., XIV., XV., XVI., XVII., XVIII., XIX., XX., XXII., XXIII.) érint. Az összesen 240 km szennyvízcsatornából eddig 78 km készült el.

Az új szennyvízcsatornának köszönhetően a csatlakozó háztartások számára végleg megszűnnek a szippantással járó kényelmetlenségek és magas költségek. A csatornahálózat kiépítésével a szennyvíz többé nem károsítja a környezetet, hanem a szennyvíztisztító telepekre jut, majd megfelelően megtisztítva kerül a Dunába.

A fejlesztés eredményeként 20 ezer család élete válik rövid időn belül tisztábbá, egészségesebbé és komfortosabbá, mert szennyvizük az elavult emésztők, szikkasztók, derítők helyett immár környezetbarát elvezetésre és kezelésre kerül – minden fővárosi közös javára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.