Több a magyar Horvátországban

Több mint 13 százalékkal több magyar turista utazott májusban az adriai államba.

BL
2014. 06. 10. 17:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marin Skenderovic közlése szerint 13,3 ezer magyar vendéget regisztráltak májusban Horvátországban, 13,4 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben a hónapban. A magyarok 43,4 ezer éjszakát töltöttek az országban, ami 6 százalékos bővülést mutat.

Az év első 5 hónapjának összesítése alapján is több magyar turistát fogadott Horvátország. A 26 300 vendég 12,5 százalékos emelkedést jelent, a 77 900 vendégéjszaka pedig 3,2 százalékos növekedést.

A horvátországi turizmus összesített adatai májusban ugyanakkor csökkenést mutatnak. Az 1051 ezer vendég 1,7 százalékkal kevesebb a tavalyihoz képest, a vendégéjszakák 3630 ezres adata pedig 13,2 százalékos mérséklődést jelent. Az 5 hónap teljes forgalmát tekintve azonban 4,1 százalékos növekedést jelez a 2167 ezer turista. A vendégek összesen 6757 ezer éjszakát töltöttek az adriai államban, ez az adat azonban 4,1 százalékos csökkenésnek számít.

Marin Skenderovic hozzátette: a bővülő turistaforgalom ellenére csökkenő vendégéjszakák száma mögött valószínűleg az áll, hogy kevesebb német, osztrák, lengyel vagy orosz vendég volt eddig az Adriánál, ugyanakkor több olasz, cseh és távol-keleti turista érkezett. Ez utóbbiak közül Dél-Koreából vagy Tajvanról jelentős, 30 százalékot is meghaladó vendégszám-emelkedést regisztráltak, ugyanakkor a távolról érkező turisták az európaiakhoz képest sokkal kevesebb ideig tartózkodnak Horvátországban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.