Több mint kétmillió autót hív vissza a Toyota

Összesen 2,27 millió autót hív vissza szervizelésre a Toyota japán autógyártó, mert nagyjából két tucat modellnél hibásan működnek az autók légzsákjai.

WA
2014. 06. 11. 19:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A visszahívott autók közül 648 ezer Japánban van, 1,62 millió autó külföldi országokban. Az érintett modelleket a 2000–2004-es időszakban gyártották, közös bennük, hogy a légzsákjaikat mind a Takata Corp. szállította.

A Toyota hasonló problémák miatt már 2013-ban is visszahívott 2,13 millió autót, de a Takata most jelezte a Toyotának, hogy új hibákat fedezett fel, ezért kell az autógyártónak ismét intézkedni a visszahívásokról. A légzsákok egyik problémája például, hogy a vezető melletti ülésnél a légzsák felfújódásához használt gáz belobbanhat, tüzet okozhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.