Több mint nyolcszázezer utas a Liszt Ferenc reptéren

Ez 5,4 százalékos erősödést jelent tavaly májushoz képest.

NT
2014. 06. 13. 16:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy ötödével nőtt a nem schengeni területekről érkező és az oda induló utasok száma, míg a schengeni – a szűken vett EU-n belüli – forgalom enyhén csökkent. A Budapestről elérhető keleti úti célok között elsősorban Moszkva és Isztambul hódít. Az előbbi útvonalon egy év alatt több mint a duplájára bővült az utasszám, az utóbbi esetében pedig háromnegyedével nőtt a forgalom.

Júniustól szeptemberig egyharmad magyarországnyi utas fordul meg a repülőtéren, ezért is fontos, hogy a repülőtér felkészüljön a nyári szezonra. A szükséges műszaki felújításokat elvégezték, a biztonsági és kereskedelmi alkalmazottak is készen állnak a nyári csúcsforgalomra – fejeződik be a közlemény.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.