Tovább fejlődik a világ egyik legmodernebb tévégyára

Új üzemet adott át a Samsung Electronics Magyar Zrt. Jászfényszarun.

SZN
2014. 06. 06. 20:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új, 22 ezer négyzetméteres üzemcsarnokban 22-55 colos képátlójú LED televíziókat, 23 és 27 colos MFM (multifunkcionális) LED monitorokat, valamint 43 és 51 colos plazmakészülékeket állítanak elő, amelyeket főleg az Európai Unió országaiba exportálnak.

„Az új jászfényszarui üzem tökéletes példája a Samsung Magyarország iránti elkötelezettségének. A vállalat hazánkban közel háromezer főt foglalkoztat, ebből csaknem 2500-an dolgoznak Jászfényszarun” – mondta Kyu-Csin Lee, a jászfényszarui Samsung-gyár elnöke a pénteki ünnepségen. Aláhúzta: az új csarnok átadása mérföldkő a cégcsoport életében, hiszen ezzel „a televíziógyártás területén a világ legnagyobb kapacitásával rendelkeznek, és kulcsfontosságú szerepet játszanak a világpiacon”. Jelezte: a bővítéssel céljuk megőrizni a Samsung világpiaci részesedésének első helyét, kivívni ugyanezt a versenyképesség területén és folyamatos fejlődéssel biztosítani, hogy a koreai elektronikai óriás „az egész világra kiterjedő vállalattá váljon”.

A Samsung jó döntést hozott, amikor az elsők közt törte át a vasfüggönyt és telepedett meg Jászfényszarun 1989-ben, létrehozva Európa egyik legnagyobb és legkorszerűbb televíziógyárát – mondta köszöntőjében Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke. Az azóta eltelt 25 évben a társaság szinte minden termékkategóriában piacvezetővé vált hazánkban, ötvenszeresére növelte árbevételét, dolgozói és partnerei pedig éltek a cég bizalmával – fogalmazott. Kifejtette: sikerük egyik titka, hogy minden körülmények között képesek a megújulásra, a változásra és a változtatásra.

Győriné Czeglédi Márta (független) polgármester méltatta és a magyar huszárok „győztes és hősies” harcmodorához hasonlította a gyárépítés gyorsaságát és hatékonyságát, jelezve, hogy a Samsung jelenléte mára hírnevet szerzett a jászsági városnak. A jászfényszarui Samsung-gyár 1990-ben kezdte meg a termelést, három évvel később exportálták az első itt készült termékeket. A kilencvenes években folyamatosan bővült a gyártás, majd 2007 nyarán átadták a második gyáregységet is. Jászfényszarun az elmúlt 25 évben összesen mintegy 62 millió televízió került le a gyártósorról a katódsugaras képcsövű hagyományos modellektől a projektoros készülékeken át a mai modern plazma, LCD, valamint LED kijelzős berendezésekig. A vállalat eddigi magyarországi befektetéseinek összege megközelíti a 160 milliárd forintot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.