Új foglalkoztatási program indul

Bevezeti Magyarország az Ifjúsági garancia rendszert, könnyebben juthatnak álláshoz a fiatalok.

2014. 06. 10. 2:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország bevezeti az Ifjúsági garancia rendszert a fiatalok munkanélküliségének csökkentése és megelőzése érdekében – mondta lapunknak Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár. A kormány még 2013-ban nyújtotta be az Európai Tanácsnak az Ifjúsági garancia akcióterv elnevezésű kezdeményezését. A tanács előírásai szerint a tervben részt vevő országoknak biztosítaniuk kell, hogy a 25 év alatti fiatalok munkahelyük elvesztését vagy tanulmányaik befejezését követő négy hónapban színvonalas állásajánlatot kapjanak, illetve képzésben részesüljenek.

Azoknak a tagállamoknak, amelyekben a fiatalok munkanélkülisége 2012-ben meghaladta a 25 százalékot, 2013 végéig kellett elkészíteniük akciótervüket. Czomba Sándor elmondta, az Európai Tanács erre a célra összesen 15 milliárd forintos különtámogatást állapított meg hazánknak, és ezt ugyanekkora uniós támogatással kell kiegészítenie.

– Ez az összeg a probléma valós méretéhez képest rendkívül csekély, ezért a kormány úgy döntött, a következő hét év uniós forrásaiból további 205 milliárd forintot fordít az ifjúsági munkanélküliség kezelésére. A forrás lehetővé teszi, hogy több mint 180 ezer fiatal csatlakozzon az Ifjúsági garanciához – közölte az államtitkár.

A teljes cikket a Magyar Nemzet keddi számában olvashatják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.