Varga: Ezek élénkítik tovább a gazdaságot

Varga Mihály szerint a növekedési hitelprogramok és a gazdaságfejlesztésre szánt uniós források élénkítik a gazdaságot.

KG
2014. 06. 03. 6:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap keddi számában megjelent írásban a tárcavezető kifejtette: Brüsszel meg akarja ismerni az új magyar metódust az uniós támogatási rendszer átalakításával kapcsolatban, de fenntartásai nincsenek, jelenleg az átszervezések akkreditációs időszaka zajlik Brüsszelben.

A nemzetgazdasági miniszter beszélt arról, hogy az unióval két fronton folynak az egyeztetések, április végéig kellett leadnia a magyar kormánynak a partnerségi megállapodást, az értékelésnél a bizottság megjegyzéseket fűzött a dokumentációhoz. A kormány a napokban nyújtotta be Brüsszelnek az operatív programokat, amelyek elbírálását követően írják ki az új uniós ciklus pályázatait. A tervek szerint októberben jelennek meg az első pályázatok.

A tárcavezető elmondta azt is, hogy a lakossági energiaár-csökkentést követően a kormány a gazdasági élet szereplői számára is mérsékelni szeretné az energiaárakat. Készülnek a hatástanulmányok, a kiértékelést követően lehet beszélni a megvalósításról – tette hozzá.

A bizottsági ajánlások nem veszik figyelembe a magyar gazdaság elmúlt évben bekövetkezett vitathatatlan javulását – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium az Európai Bizottság hétfőn közzétett 2014. évi országspecifikus ajánlásaira reagálva.

 

Háromszázalékos növekedést várnak tőlünk Londonban

 

Javították a magyar gazdaság idei növekedésére adott előrejelzéseiket londoni pénzügyi elemzők, a vártnál erőteljesebb első negyedévi teljesítménnyel indokolva a döntést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.