Zárva marad néhány vezető tőzsde

Pünkösd miatt zárva lesz néhány vezető európai tőzsde hétfőn, Ázsiában és az Egyesült Államokban azonban nyitva tartanak a börzék.

2014. 06. 08. 15:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn Európában nem lesz kereskedés egyebek között a német, a francia, az osztrák, a svájci és a magyar tőzsdén. Ortodox egyházi ünnep miatt ugyancsak nem nyit az ukrán, a görög és a román börze. Pénteken a londoni FTSE–100 index 0,66 százalékkal, a frankfurti DAX–30 0,40 százalékkal, a párizsi CAC–40 mutató 0,71 százalékkal erősödött.

Ugyancsak pénteken Tokióban a Nikkei–225 index 0,01 százalékkal gyengült. Aznap New Yorkban a harminc vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,52 százalékkal nőtt, az S&P 500-as mutató 0,46 százalékkal erősödött, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 0,59 százalékkal emelkedett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.