1700 embertől megválik a Magyar Telekom

Az első számú magyar távközlési szolgáltató dolgozóinak egy része még az idén távozik.

GB
2014. 07. 24. 8:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A munkatársak egy része az idén, másik részük a jövő évben távozik a vállalattól – derül ki az MTI-hez eljuttatott közleményből. A Magyar Telekom a költségcsökkentő intézkedéstől versenyképességének javítását reméli a globális és hazai távközlési piacot jellemző erős versenyben. A társaság közölte azt is, hogy megállapodott az érdekképviseletekkel a következő két évet érintő bér-, létszám- és béren kívüli juttatási kérdésekről.

Az érdekképviseletek ugyanakkor azt közölték, hogy nem tartják reálisnak a bejelentett létszámcsökkentés megvalósíthatóságát. Álláspontjuk szerint az elbocsátás a munkavállalók leterheltségének aránytalan növekedését okozhatja és veszélyezteti a munka-magánélet egyensúlyát. Közleményük szerint a megállapodás aláírását a távozó kollégák részére nyújtott juttatási csomag indokolta.

A távozó munkatársak újbóli elhelyezkedését aktív álláskereséssel, munkaerő-piaci tréninggel és személyes tanácsadással támogatja a vállalat. Ezenfelül az elbocsátásra önként jelentkezőknek további egyedi juttatásokat ad.

Az 1991-ben alapított Magyar Telekom Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója. A Magyar Telekom csoport tagjai a T-Com (korábban a Matáv Vezetékes Szolgáltatások Üzletága), a T-Online (az Axelero utódja), a T-Mobile, a T-Systems (a korábbi Matáv Üzleti Szolgáltatások Üzletág) és a T-Kábel (korábban MatávkábelTV). A Magyar Telekom Nyrt. többségi tulajdonosa a Makedonski Telekomnak, Macedónia legnagyobb vezetékes és mobilszolgáltatójának, és az első számú montenegrói távközlési szolgáltatójának, a Crnogorski Telekomnak. Utóbbitól egy májusi közlemény szerint 5 milliárd forint osztalékot kapott abban a hónapban. A macedón leányvállalatától ugyancsak jelentős, 7,7 milliárd forintnyi osztalék érkezett még márciusban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.