180 millió forintos bővítés Szegeden

Az Elcometal Kft. a beruházáshoz 61 millió forint támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán.

MD
2014. 07. 30. 11:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az új 1600 négyzetméteres üzemben az amerikai exporthoz szükséges, speciális bárkóddal ellátott csomagoló részleget és a kutatás-fejlesztést szolgáló laboratóriumot alakítottak ki.

A szegedi cég szabványos kötőelemeit olyan autó és tehergépjármű márkák főalkatrészeibe építik be, mint például a Mazda, a Toyota, a Nissan és az Audi. Az új üzem beindulásával 5-12 millió darabos megrendelések is teljesíthetők és a jelenleg 40 fős vállalat további 10-12 alkalmazottat tud felvenni – áll a közleményben.

Az Elcometal Kft. 25 éve működik az autóipari piacon, teljesen magyar tulajdonban, termékeinek 30 százalékát külföldön értékesíti, amelynek felvevő piaca elsősorban Európa, illetve Amerika, és Dél-Afrika.

A társaság nettó árbevétele a 2012-ben elért 376,055 millió forintról tavaly 400,41 millió forintra emelkedett, adózott eredménye pedig tavaly 8,11 millió forintra esett az azt megelőző évi 9,672 millió forintról. A vállalat előrehaladott tárgyalásokat folytat leendő ügyfelekkel, az új megrendeléseknek köszönhetően pedig 30-40 százalékos árbevétel-növekedésre számít a következő két évben – tájékoztatta a vállalat az MTI-t.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.