300 millióból készült a magyar „csodasör”

Alakor a neve, búzából van és bió.

NT
2014. 07. 21. 16:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a sör kifejlesztése mellett az EU-ban egyedülálló minőség-ellenőrző rendszert is kidolgoztak, amellyel a palackokon lévő qr-kód alapján a fogyasztó az interneten ellenőrizheti, hogy az adott palack milyen alapanyagokból, mikor készült, hol, illetve kinek és mikor szállították ki a főzdéből.

A biosört már számos áruházlánc árulja, egy 0,33 literes üveg ára 400-460 forint között mozog. Az idén tervezett százezer üveges mennyiség harmadát már eladta a vállalat.

Az első hazai biosörgyártó Körös-Maros Biofarm Kft. elsődlegesen biotejtermékeket gyárt, évente 5 millió liter tejet állít elő. A vállalat 2012-ben 820,5 millió forintos nettó árbevétel mellett 70,5 millió forint adózott eredményt ért el, 2013-ban pedig nettó árbevétele 1,025 milliárd forintra, adózott eredménye 89,2 millió forintra emelkedett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.