A Nokia miatt csökkent a Microsoft nyeresége

A Microsoft adózott eredménye 4,61 milliárd dollár.

TK
2014. 07. 23. 8:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Microsoft adózott eredménye 4,61 milliárd dollár, részvényenként 55 cent volt a június végével zárult negyedévben, ami 7 százalékkal kisebb az egy évvel korábbi 4,97 milliárd dollárnál, részvényarányosan 59 centnél.

A Microsoft azt közölte, hogy a negyedéves profitot a Nokia megvétele részvényenként 8 centtel csökkentette, és további 3 centtel a szerkezetátalakítási költségek. Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 66 cent lett a második negyedévben, meghaladta az elemzői várakozásokban szereplő 60 centet.

A Microsoft bevétele 18 százalékkal 23,4 milliárd dollárra nőtt, amiből 2 milliárd dollárt a Nokia eladásai tettek ki. Elemzők némileg szerényebb, 23 milliárd dolláros negyedéves bevételre számítottak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.