A Telenornál így értik a korlátlan beszélgetést

A GVH 10 millió forintra bírságolta a céget megtévesztő reklámozásért.

BuL
2014. 07. 02. 19:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) közleménye szerint is megállapították, hogy a Telenor Magyarország (Telenor) Kft. ténylegesen nem számlázott az ügyfeleknek a forgalmi korlát túllépése esetén sem, azonban a szerződéses feltételekben szereplő korlát felett a szolgáltatónak a hálózat védelme érdekében lett volna lehetősége a korlátlanság ígérete ellenére is számlázni.

A Telenor az eljárás indítását követően, 2013 szeptemberében módosította a szerződéses feltételeket, de arra vonatkozóan nem tudott biztosítékot nyújtani, hogy a korlátlan beszélgetés korlátozására egyébként sem került volna sor – tájékoztatott a GVH. A hivatal kifejtette: a Telenor nem pusztán elhallgatta, hogy a szerződéses feltételek tartalmaznak egy forgalmi korlátot, de kifejezetten korlátlanként népszerűsítette a szolgáltatását – olvasható a közleményben.

A GVH több enyhítő körülményt azonosított, de tekintettel a Telenor ellen folyt korábbi versenyfelügyeleti eljárásokra, köztük arra, amelyben a korlátlanság tényleges korlátai miatt marasztalta el a GVH a céget, indokoltnak találta a bírság kiszabását.

A Telenor az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza: jóhiszeműen járt el, nem terhelt ki percdíjat a hívócsoporton belüli belföldi hívásokért a korlátlanként reklámozott szolgáltatás megrendelése esetén sem. A szerződési feltételek között valóban szerepel egy 1000 perces limit, ami felett a Telenornak elvileg lehetősége lett volna forgalmi díjat számlázni, de ezzel a lehetőséggel a társaság nem élt, így a reklámban foglalt korlátlan állítás teljesült – jelezte közleményében a vállalat.

A hatósági eljárás megindítását követően a kifogásolt rendelkezést törölte a Telenor a szerződési feltételekből a 2013. május 9-e és június 19-e közötti akció alatt szerződött ügyfeleket érintően – közölte a cég az MTI-vel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.