Adócsökkentéssel segítenék a középosztályt

Francois Hollande francia államfő több százezer adófizető számára adócsökkentést ígér a jövő évre.

WL
2014. 07. 14. 20:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén és 2015-ben is „további erőfeszítéseket teszünk a középosztály számára” – fogalmazott hétfőn a köztársasági elnök a nemzeti ünnep alkalmából az országos televízióknak élőben adott hagyományos elnöki interjúban. „Mégpedig úgy, hogy több százezer franciának kevesebb adót kelljen fizetnie” – tette hozzá.

Az elnök megerősítette az idénre tervezett adócsökkentést is, amelynek értelmében legalább 2 millióan már 2014-ben kevesebb adót fognak fizetni, egymilliónyian pedig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól.

A francia elnök, akinek népszerűségi mutatója a 10 százalék körül stagnáló munkanélküliség miatt nem javul, elismerte, hogy noha beindult a gazdasági növekedés, „az még túl törékeny, bizonytalan, sérülékeny”.

Szerinte ugyanakkor vannak sikeres vállalatok, és a francia hozzáértés, a turisztikai színvonal, a mezőgazdasági termékek és a közoktatás mind olyan dolgok, amelyekre minden francia büszke lehet.

Elismerte, hogy tévedett, amikor a munkanélküliség növekedésének megállítását 2013 végére ígérte. „Azt mondtam, hogy megfordítjuk a tendenciát, minden erőnkkel és szándékunkkal ezen dolgoztunk, de még nem sikerült” – fogalmazott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.