Az adósság 18 százalékára elég a támogatás

Körülbelül két és fél hónap alatt keletkezett tartozást tudnak a kórházak kiegyenlíteni – mondta Rácz Jenő.

MD
2014. 07. 28. 6:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap hétfői számában megjelent cikkben Rácz Jenő úgy vélte: az egészségügyi szolgáltatók jelenlegi adósságainak 16-18 százalékára nyújt fedezetet a bejelentett többlettámogatás.

Zombor Gábor egészségügyi államtitkár csütörtökön jelentette be, hogy a kormány döntése alapján a költségvetési zárolás az egészségügyet nem érinti, így a szolgáltatók kikerültek ebből a körből. Az államtitkár jelezte, a többlettámogatás az Egészségügyi Alap tizennégymilliárd forintos céltartalékából származhat. Az intézmények 75 százalékban lejárt szállítói tartozásuk kiegyenlítésére, 25 százalékban pedig működési feltételeik javítására fordíthatják a pénzt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.