Colorado a marihuána Mekkája

Idén nagyjából 130 tonnányi marihuánára lenne kereslet az egyesült államokbeli Colorado államban, ahol január 1-jén nyíltak meg az első, törvényesen marihuánát árusító boltok.

BuL
2014. 07. 10. 8:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelentés szerint jóval magasabb a marihuána iránti kereslet Coloradóban, mint azt előre várták. Ennek a mennyiségnek a 90 százalékát az állam lakói fogyasztanák el, a látogatók 9 tonnányit vásárolnának.

A coloradói adóhivatal tájékoztatása szerint az eltérést főként az okozza, hogy a marihuánát napi rendszerességgel használók a vártnál jóval nagyobb mennyiségben vásárolnak. Az adatok azt mutatják, hogy a szer kiskereskedelmi árusítása az év eleje óta jelentősen megugrott, a gyógyszertárakban megvásárolt marihuána mennyisége viszont nagyjából állandó maradt.

„A kiskereskedelmi forgalmat a látogatók mellett azok a fogyasztók növelik, akik korábban a coloradói fekete- és szürkepiacon jutottak hozzá az anyaghoz” – írták a tanulmányban. A becslések szerint Denverben a kiskereskedelmi forgalom 44 százalékát az államon kívül élők generálják, a hegyvidéki üdülőhelyeken ez az arány eléri a 90 százalékot.

Az amerikai szövetségi államban a szavazók a legutóbbi amerikai elnökválasztással egyidejűleg tartott népszavazáson döntöttek úgy, hogy ez évtől váljék kis mennyiségben legálisan hozzáférhetővé ez a kábítószer. A drogboltokban csak 21 éven felüliek vásárolhatnak, és egyszerre legfeljebb 28 grammnyit. Az államon kívül élők ennek csupán a negyedét kérhetik.

Colorado mellett Washington a másik amerikai szövetségi állam, amely legálissá tette a szer kereskedelmét. Gyógyászati célra már több államban engedélyezték a marihuána felhasználását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.