Czomba: emelték a nyári diákmunkaprogram keretét

A több mint 200 millió forintos emeléssel a programban részt vevő fiatalok száma akár a 20 ezret is elérheti.

MA
2014. 07. 25. 12:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A  program tavaly is 1,5 milliárd forintos kerettel működött, azonban a lehetőség iránt óriási az érdeklődés: csütörtökig több mint 15 ezren jelentkeztek – idézte fel az államtitkár. Kiemelte, hogy a megemelt keretnek köszönhetően idén akár a 20 ezret is elérheti a nyári diákmunka programban részt vevő fiatalok száma.

A Nemzetgazdasági Minisztérium július elsejétől hirdette meg a nyári diákmunka programot, melyben 16-25 év közötti diákok kaphatnak munkalehetőséget a helyi önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél. A diákok az illetékes munkahelyi kirendeltségeken tudnak regisztrálni.

A program keretében támogatják a béreket: a száz százalékos támogatás legfeljebb két hónapra adható, július 1 és augusztus 31 között, maximum napi hat órás időtartamra. A támogatás a minimálbér, valamint a garantált bérminimum időarányos részének felel meg, így a szakképzettek esetében 88 500 forint, a szakképzettséggel nem rendelkezők esetében pedig 76 125 forint lehet személyenként a havi támogatás. A nyári diákmunka programban foglalkoztatottak után nem kell járulékot fizetni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.