Egy jó döntéssel rengeteget spórolhat

Jelentős összeget, akár a felvett hitel 20 százalékát is meg lehet spórolni a megfelelő lakáshitel-ajánlat kiválasztásával.

KG
2014. 07. 18. 14:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az átlag magyar hiteligénylő a felmérés szerint rosszul dönt a hitelfelvételnél, így mintegy 1,2 millió forintot veszít egy 7 millió forintos hitelen azzal, hogy nem a számára legmegfelelőbb ajánlatot választja. A vizsgált átlagos hitelfelvevő 150 ezer forintos nettó fizetéssel, 6 millió forintos önerővel rendelkezik és 7 millió forint körüli hitelt szeretne felvenni 20 éves futamidőre.

Idén májusban a Magyar Nemzeti Bank (MNB) statisztikái szerint átlagosan 7,3 százalékon helyeztek ki hitelt a bankok, míg a fenti feltételek alapján az öt legkedvezőbb hitelajánlatot nyújtó bank átlagos kamatszintje 6,1 százalék volt. A kamatkülönbség havi szinten 4856 forint, éves szinten közel 60 ezer, a teljes futamidőre pedig csaknem 1,2 millió forint volt – számolt be a pénzügyi portál.

A hitelfelvételt és a kamat nagyságát elsősorban az igazolt jövedelem nagysága és a felvenni kívánt hitelnek az ingatlan értékéhez viszonyított aránya határozza meg – fejti ki a Bankmonitor.hu, hozzátéve: minél magasabb az igénylő jövedelme és minél alacsonyabb a hitel aránya, annál jobb hitelkamatot tud elérni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.