Egyelőre nem találtak „fekete” borszállítmányt

Eddig nem találtak tartályban szabálytalanul érkező szőlőbort a múlt héten megkezdett országos akciósorozat keretében a tartálykocsikat ellenőrző pénzügyőrök – közölte Némedi-Varga Éva pénzügyőr őrnagy, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság sajtóreferense szerdán az MTI-vel az M5-ös autópálya egyik ellenőrzési pontján.

NT
2014. 07. 30. 12:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bács-Kiskun megyében található a legtöbb regisztrált boradóraktár, ezért a megyében kiemelten folytatnak ellenőrzést a három hónapig tartó akciósorozat idején – indokolta az őrnagy, hogy miért az M5-ös autópálya megyei szakaszát ellenőrzik kiemelten. Némedi-Varga Éva hangsúlyozta, hogy az akció fő célja az uniós tagállamokból „feketén” szállított szőlőborok, a silány minőségű, bornak nem nevezhető termékek forgalmának megakadályozása.

A megye nagyobb útjain, valamint az autópályán az akció első 5 napján 67 pénzügyőr 181 gépjárművet ellenőrzött, amelyből 31 volt a tartályautó – sorolta az ellenőrzés adatait a sajtóreferens. Az akció eddigi tapasztalatairól elmondta: a megállított tartálykocsik többsége nem szőlőbort, hanem más terméket szállított.

A pénzügyőrök az ellenőrzés kezdete óta 18 esetben tapasztaltak egyéb szabálytalanságot, jellemzően közigazgatási, illetve jövedéki szabálysértést, ezért a megindított eljárások keretében 5,5 millió forint bírságot szabtak ki.

Némedi-Varga Éva felhívta a figyelmet, hogy a szeptember végéig tartó akció keretében a borszállítmányok gyakori és váratlan ellenőrzésére lehet számítani továbbra is a közutakon, de az érintett gazdálkodóknál, a pincészeteknél is sűrűbben megjelennek a pénzügyőrök.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.