Egyre népszerűbbek a garázsvásárok

Míg korábban csak a nagyobb városokban szerveztek házi bolhapiacot, ma már számtalan kistelepülésen van ilyen.

WL
2014. 07. 11. 4:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péter Ilona, az egyik legnagyobb veszprémi garázsvásár szervezője a Napi Gazdaságnak elmondta: kéthavonta szerveznek vásárt, a résztvevők száma pedig megközelíti a kétszázat.

A lap írása szerint a garázsvásárok népszerűségét növeli, hogy ezek a mai napig magánrendezvénynek minősülnek, a bevétel után abban az esetben adófizetési kötelezettség nem áll fenn, ha az éves forgalom nem haladja meg a 800 ezer forintot.

A legnagyobb vásárokat továbbra is a fővárosban, Szegeden, Debrecenben, Győrben, Szombathelyen és Veszprémben tartják, általában hétvégenként, a trend itthon újnak számít, és az intézményesített bolhapiacok analógiájára terjedt el. Az elmúlt években a garázsvásárok egy része specializálódott, olyan rendezvények is vannak, ahol csak játékokat, gyermekholmit vagy lakásberendezési tárgyakat, esetleg kerti eszközöket vagy csak könyveket árulnak – írja a Napi Gazdaság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.