Ekkora a biztonság az Európai Központi Banknál

Hekkertámadás érte az Európai Központi Bankot (EKB), érzékeny adatok nem kerültek veszélybe – közölte csütörtökön a frankfurti intézmény.

BuL
2014. 07. 24. 15:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A támadók az EKB honlapját kiszolgáló egyik adatbázis biztonsági védelmén hatoltak át, és az EKB rendezvényeire jelentkező személyek e-mail címét és egyéb elérhetőségeit tartalmazó listáról szereztek adatokat.

A hekkertámadásra azután derült fény, hogy egy névtelen üzenet érkezett az EKB-hez, amelyben pénzt követeltek a megszerzett adatokért cserébe – áll a közleményben.

Kiemelték, hogy az érintett adatbázist az EKB rendszereitől elkülönítve tárolják, így nem kerültek veszélybe érzékeny piaci adatok és az euróövezeti központi bank belső informatikai rendszerei.

Az esetről tájékoztatták a német rendőrséget, az ügyben nyomozás indult.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.