Felszámolás alatt a Malév: nincs fedezet a követelésekre

Az év végéig meghosszabbította a Fővárosi Törvényszék a Malév felszámolásának határidejét, eddig kell a felszámolási zárómérleget elkészíteni.

NT
2014. 07. 11. 16:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Jenő felszámolóbiztos az MTI megkeresésére pénteken közölte: több olyan eljárás van folyamatban, amelyek jogerős lezárásáig nem készíthető el a zárómérleg, ezért kérvényezték az újabb hosszabbítást. Hangsúlyozta: a cég felszámolása egyszerűsített felszámolásként folyik, mert a várhatóan rendelkezésre álló felszámolói vagyon a felszámolási költségnek minősülő A kategóriás dolgozói követelésekre sem nyújt fedezetet.

A felszámoló a Bombardier CRJ200 típusú, HA-LNA lajstromú repülőgépet, a Bombardier Q400 és a Boeing 737 Next Generation repülőgépek alkatrészeit, peresített és nem peresített követeléseket, valamint a balatonlellei üdülőt értékesíti. A Malév felszámolásának legutóbbi határideje június végén járt le.

A légitársaság 2012. február 3-án állt le, 66 év működés után.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.