Háromcsillagos szálloda nyílt a volt laktanya helyén

A hotel wellness-részleggel és többhektáros parkkal várja vendégeit Békéscsabán.

MD
2014. 07. 02. 19:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurkó Csaba elmondta: az Arcanum Hotelben 15 új munkahely létesült. A szálloda elegáns környezetben, 24 szobával, wellness-részleggel, 150 fős étteremmel és többhektáros parkkal várja vendégeit Békéscsaba külvárosában, távol a világ zajától. A befektetői csoport célja a háromcsillagos hotel kialakítása Békéscsabán című projekttel újabb színvonalas szálláshely kialakítása a térségbe üzleti céllal érkezők és a Románia felé átutazó üzletemberek részére, valamint a Békéscsabát felfedezni vágyóknak. Az utóbbi években jelentősen bővült Békéscsaba és környéke turisztikai kínálata. A térség iránt érdeklődő turistákat 2-3 napos tartalmas időtöltés várja, látogatás Munkácsy szülővárosában, kolbászkóstolás, aktív kikapcsolódás a Körösök völgyében kerékpáron és vízi úton. Az üdülővendégek a szállodai és békéscsabai programokon túl csillagtúrázhatnak Gyulára, Szarvasra, Gyopárosfürdőre, Mezőhegyesre és a határon túli Arad-hegyaljai borvidékre.

A Tappe Szállítási és Feldolgozó vállalat csoport fő profilja a hulladékgazdálkodás, Békés megye meghatározó szolgáltatójának az idegenforgalom új profil. A társaság 2007-ben vásárolta meg a volt Dugovics laktanyát Békéscsabán, amit idegenforgalmi célra hasznosított. A vállalat árbevétele 2013-ban 1,3 milliárd forint volt, az alkalmazottak létszáma 120 fő. A békéscsabai szállodaépítést motiválták a kedvező statisztikai adatok. A városban a vendégéjszakák száma 2008-ban 36 554 volt, 2012-ben 42 722, a vendégek átlagos tartózkodási ideje 1,9 éjszakáról 2,7 éjszakára nőtt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.