Hatalmas fejlesztés valósul meg Nyíregyházán

Kapacitásbővítő beruházásként új üzemcsarnok épül az olasz Sematic nyíregyházi gyárában – közölte a Sematic Hungária Felvonógyártó és Kereskedelmi Kft. szerdán az MTI-vel.

NT
2014. 07. 23. 13:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a beruházás megvalósításához az Új Széchenyi Terv gazdaságfejlesztési operatív programja keretében több mint 432,5 millió forint pályázati támogatást kapott a cég, amit az Európai Unió és a magyar állam nyújt.

A vissza nem térítendő támogatással 650 millió forint értékű üzemcsarnokot létesítenek, amelyben helyet kapnak közel 949 millió forint értékben beszerzett modern fémmegmunkáló gépek és raktárberendezések.

A fejlesztéssel az év végéig 25 új munkahely jön létre, így mintegy kétszázan dolgoznak majd a nyírségi üzemben, ahol most 170 az alkalmazottak létszáma.

A Sematic nyíregyházi gyárában májusig 200 millió forint értékű innovációs fejlesztés valósult meg, amelyhez a cég szintén kapott 103,8 millió forint támogatást az Új Széchenyi Terv pályázatán.

Az akkor bevezetett technológia és az új termékek gyártása olyan eredményesnek bizonyult – áll a közleményben –, hogy a társaságnak most kapacitásbővítő beruházásra van szüksége a megnövekedett kereslet kielégítéséhez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.