Hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz az NNI

Az ügyben az NNI ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

SZN
2014. 07. 11. 18:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Népszabadság pénteken írt az orgoványi takarékszövetkezet ügyében indított nyomozásról, és azt is közölte, hogy a pénzintézet tényleges anyagi helyzete sokkal rosszabb a hivatalos mérlegében feltüntetettnél.

A Magyar Nemzeti Bank július 4-én közölte, hogy visszavonta az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet engedélyét, miután a betétesek biztonsága érdekében a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) kizárta az integrációs rendszerből.

A jegybank ezzel párhuzamosan felügyeleti biztosok kirendeléséről is döntött, valamint a rendezett kártalanítás érdekében betét- és forráskifizetési tilalmat rendelt el. Az orgoványi takarékszövetkezetnek mintegy 28 ezer betétese van, működési területe Bács-Kiskun megye egy része.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.