Ismét menetrend szerint szállít utasokat a legendás mozdony

Újra menetrend szerinti forgalomba áll a legendás svéd Nohab mozdony; július 12-től a Balaton északi partján szállít utasokat minden hétvégén - közölte a MÁV-Start Zrt pénteken az MTI-vel.

NT
2014. 07. 11. 13:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mozdony Budapest-Déli pályaudvar és Tapolca között húz egy vonatot minden szombaton és vasárnap. A kerékpárszállítóval és étkezőkocsival közlekedő vonatokon normál árakon, menetrend szerint lehet hétvégenként utazni. A vonatok kora délelőtt indulnak a fővárosból a Balatonra, és délután indulnak vissza.

Az ezredforduló óta először tavaly, magyarországi forgalomba állásának ötvenedik évfordulóján lehetett Nohab vontatású menetrend szerinti járaton utazni. A dízelmozdony a hazai és nemzetközi vasútbarátok, nosztalgiával emlékező utasok köréből számtalan érdeklődőt vonzott – írja a MÁV.

A MÁV az 1960-as évek elején összesen 20 darab Nohab dízelmozdonyt vásárolt, amelyek a villamosítás előtt, három évtizeden keresztül álltak a magyar vasút szolgálatában. Napjainkban már csak 6 mozdony üzemképes – olvasható a Nohab Alapítvány honlapján.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.