Kétszázötven idénymunkást keresnek Nagyigmándra

Augusztus 20-tól kukoricaválogatásra 200 főt szeretnének felvenni, 100 embert pedig más fizikai munkára alkalmaznának.

TK
2014. 07. 24. 7:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mészáros András elmondta, augusztus 20-tól kukoricaválogatásra 200 főt szeretnének felvenni, 100 embert pedig más fizikai munkára alkalmaznának, jellemzően nyolcórás műszakokba. A felvettek közül a legjobb munkatársakat a betakarítás után, a vetőmagkészítés március végéig tartó folyamatában alkalmaznák. A foglalkoztatás időtartamát a mezőgazdaság igényei szabják meg, de a munkalehetőségre minden évben számítani lehet – tette hozzá a létesítményvezető.

A Monsanto Hungária Kft. jelenleg 62 főt foglalkoztat a nagyigmándi vetőmag-feldolgozó üzemben. A létesítményt a társaság az IKR Kft.-től vásárolta meg és 14 milliárd forint, 67 millió dollár ráfordításával felújította és bővítette. A beruházásnak köszönhetően a cég vetőmagtermelő kapacitása megduplázódott, 6500 hektáron állítanak elő 1,2-1,3 millió zsák vetőmagot.

Az amerikai Monsanto Company leányvállalata, a Monsanto Hungária Kft. 1997 óta tevékenykedik Magyarországon. Növényvédő szerek forgalmazása után kezdtek vetőmagtermesztéssel foglalkozni. A társaság a 2012 és 2013 szeptembere közötti üzleti évben 37 milliárd forintos árbevételt ért el, ennek fele exportból származott.

A Monsanto Company az Egyesült Államok 500 legnagyobb cége közé tartozik. A világon 21 ezer alkalmazottat foglalkoztat és 66 országban 404 létesítményt üzemeltet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.