Kevesebb bank- és hitelkártyát használunk

A legfrissebb adatok arra utalnak, hogy a lakosság igyekszik csökkenteni bankszámlaköltségeit.

BL
2014. 07. 03. 6:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyarországon vezetett fizetési számlák száma 2014. első negyedévében 1 százalékkal esett vissza az elmúlt év végéhez képest: a 10,49 millió számlán belül a lakossági számlák számában további kismértékű csökkenés figyelhető meg, míg a gazdálkodó szervezetek számláinak száma nem változott lényegesen a Magyar Nemzeti Bank (MNB) napokban közölt, első negyedéves pénzforgalmi statisztikái szerint.

A fizetési kártyák számában hasonló mértékű csökkenés tapasztalható, a 7,54 millió darab betéti kártya 1 százalékkal alacsonyabb a 2013 végi értéknél, míg a hitelkártyák száma az előző évi emelkedés után 4 százalékkal, 1,32 millió darabra csökkent a negyedév végére. Mindez a lap szerint arra utal, hogy a lakossági ügyfelek igyekeznek lejjebb szorítani a folyószámla-vezetéssel kapcsolatos költségeiket.

Az internetes fizetések során használható virtuális kártyák száma viszont 2 százalékkal, 629 ezer darabra, az érintés nélküli fizetési funkcióval rendelkező kártyák száma pedig 25 százalékkal, 2,2 millió darabra emelkedett, így már a fizetési kártyák negyede rendelkezik az utóbbi funkcióval.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.