Kiépült a csatornahálózat Iregszemcsén

A több mint egymilliárd forintos beruházás 95 százalékos európai uniós és magyar állami támogatással valósult meg.

WA
2014. 07. 01. 7:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1,2 milliárd forintos projekthez 1 milliárd 37 millió forinttal járult hozzá az EU Kohéziós Alapja. Az egy éve kezdődött kivitelezés során összesen 27 kilométernyi vezetéket fektettek le, és egy napi 213 köbméter kapacitású szennyvíztisztító épült – írták.

A munkát az Alisca-Bau Zrt. és a Szabadics Zrt. alkotta Ireg Csatornaépítő Konzorcium a június végi határidő előtt befejezte. A 2750 fős településen, ahol korábban – gyakran szigetelés nélküli – szikkasztó aknákban helyezték el a szennyvizet a lakosok, mintegy ezer ingatlan csatlakozhat a hálózatra.

Süvegjártó Csaba (Fidesz) polgármester közlése szerint eddig az épületek körülbelül felét kötötték rá a csatornarendszerre. Kiemelte: a létesítmény üzembe helyezésétől számítva 90 napon belül lehet szankció nélkül csatlakozni a hálózatra, azt követően köbméterenként 1200 forintos talajterhelési díjat vethet ki az önkormányzat azokra, akik továbbra sem veszik igénybe a szennyvízelvezetést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.