Komoly fejlesztés valósult meg Nyíregyházán

Uniós támogatással fejlesztette telephelyét az autóipari és mezőgazdasági alkatrészek bevonatkezelését végző cég.

2014. 07. 25. 17:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kriston István elmondta, hogy a vállalkozás az Új Széchenyi Terv pályázatán 42 millió forintot nyert a beruházásához, amihez saját forrásból szintén 42 millió forintot tett hozzá.

A beruházás során építettek egy több mint 450 négyzetméteres üzemcsarnokot, amelyben alapanyag- és készáruraktárak, szociális helyiségek is helyet kaptak, emellett technológiai és informatikai fejlesztést is megvalósítottak. A tulajdonos kiemelte, hogy a fejlesztés hat új dolgozó munkába állításával is járt, így jelenleg a vállalkozás már ötven embernek ad munkát a súlyos munkanélküliséggel küzdő térségben.

A nyíregyházi családi vállalkozás hazai és külföldi autó-, illetve mezőgazdasági alkatrészgyártóknak egyaránt végez felületkezelő munkát. Tavaly a cég 605 millió forint árbevételt ért el. Az idén ezt az összeget tartani szeretnék, amire a rendelésállomány alapján van is remény.

Kriston István hozzátette, hogy a kft. megalakulása óta nyereséges, és 2014-ben is eredményes gazdálkodást várnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.