Komoly fejlesztés zajlik az Új Széchenyi Tervnek köszönhetően

A projekt megvalósítása után az Agulhas-Solar Kft. Európa egyik legmodernebb üzemét működteti majd.

NT
2014. 07. 03. 5:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fejlesztéshez a cég csaknem 155 millió forint támogatásban részesült az Új Széchenyi Terv „Komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások részére” című pályázata keretében. A támogatás intenzitása közel 49 százalékos – közölte Pesti Anikó, a társaság igazgatói asszisztense az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a gyártási technológia fejlesztéséhez és a kapacitás növeléséhez egy automatikus forrasztóberendezést vásárolnak. Ilyen modul jelenleg is van a gyártósorban, azonban a beszerzendő egység korszerűbb lesz a meglévőnél. A termelés technológiája ezzel megújul, és igény esetén megduplázhatják a termelést. A nagyobb kapacitáshoz a rendszer más elemeinek is igazodnia kell, ezért további berendezések vásárlását is tervezik.

Az uniós támogatású projekt megvalósítása után az Agulhas-Solar Kft. Európa egyik legmodernebb napelempanel-előállító üzemét működteti majd.

Az üzem 2011 nyarán kezdte meg a termelést Szolnokon, az AC-DC Logisztikai Parkban, jelenleg 60 embert foglalkoztat. A főként európai piacokra exportáló cég tavalyi árbevétele 1 milliárd 519 millió forint volt. Korábban már kétszer részesült európai uniós támogatásban: az összeszerelő üzem létesítésére 121 millió, míg technológiafejlesztésre 282 millió forintot kapott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.