Lendületben az európai autópiac

Hazánkban is kelendőek az új autók.

LM
2014. 07. 21. 15:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az autóipari információ szolgáltató cég közlése szerint a figyelembe vett 30 európai országból 24-ben nőttek a féléves eladások. Júniusban az értékesítés 4,3 százalékkal bővült, és ezzel már a tizedik egymást követő hónapban jegyeztek fel éves szintű növekedést.

Az első hat hónapban Portugáliában nőtt a legnagyobb mértékben az új autók eladása, 37,7 százalékkal, majd Horvátország (+35,6 százalék) és Ciprus (+27,7 százalék) következett. Izlandon csökkent a legjelentősebben az éves szintű értékesítés az első hat hónapban, 18,9 százalékkal, de 8,5 százalékkal hanyatlott Szerbiában és 5,1 százalékkal Hollandiában.

A kimutatásból kiderül, hogy júniusban a legjelentősebben, 46,5 százalékkal Cipruson, és 41,1 százalékkal Görögországban nőtt az értékesítés éves szinten, miközben a legnagyobb mértékben, 43,9 százalékkal Izlandon és 17,4 százalékkal Szlovéniában esett az eladás.

A JATO Dynamics adatai szerint Magyarországon az első félévben 21,6 százalékkal nőtt az új autók eladása éves szinten és 25,1 százalékkal júniusban a tavaly júniushoz viszonyítva. Magyarországon júniusban 6278, az idei első hat hónapban összesen 33 251 új autót értékesítettek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.