Magyar startuppal áll össze a Youtube-klón óriás

A magyar Gravity R&D partnerségi megállapodást kötött a Dailymotion videómegosztóval.

MD
2014. 07. 31. 18:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megállapodás alapján a Dailymotion SA-nak a Gravity R&D Zrt. nyújt virtuális profil készítésen alapuló tartalom kiajánló szolgáltatást – nyilatkozta az MTI-nek Tikk Domonkos, a cég alapítója és vezérigazgatója.

A szolgáltatás lényege, hogy a megnézett videókhoz valamilyen módon a felhasználó számára releváns tartalmakat ajánl ki a magyar készítésű szoftver – magyarázta.

A cég közleménye szerint a 2007-es alapítású Gravity R&D sikerét 2009-ben a világ egyik legrangosabb online ajánlórendszer versenyén, a Netflix Prize-on holtversenyben elért első helye alapozta meg.

A hirtelen jött globális ismertség segítette hozzá a Gravityt 2009-ben az üzleti angyaloktól (induló vállalkozásokat támogató befektetőktől) és a Docler Holdingtól kapott befektetéshez, majd 2011-ben a PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelőtől kapott 300 millió forintos tőkeinjekció katalizálta tovább a terjeszkedést – írták.

A Gravity a budapesti központ mellett leányvállalatot alapított Tokióban, emellett képviselettel rendelkezik Londonban, San Joséban és Moszkvában. A cég 2014-ben tovább terjeszkedne a nemzetközi piacon; ennek megfelelően számos fejlesztő, értékesítő és marketing specialista felvételét tervezik.

A Gravity R&D Zrt. 2012-ben elért árbevétele 148 millió forint volt, 2013-ban 254 millió forint. Nyereséget 2014-ben fog először realizálni, a tervek szerint több mint 10 millió forintot, 400 millió forintos árbevétel mellett. A cégben 2012 óta 25-30 ember dolgozik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.