Megtakarítási ráta: nincs változás

Az Európai Unió (EU) statisztikai hivatalának, az Eurostatnak az adatai szerint 2014 első negyedévében 10,6 százalék volt a háztartások megtakarítási rátája az EU-ban és 13 százalék az eurózónában. Mindkét arány változatlan 2013 utolsó negyedévéhez képest.

LR
2014. 07. 29. 12:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eurostat közleménye szerint az EU-ban a háztartások beruházási rátája 7,9 százalék volt 2014 első és 2013 utolsó negyedévében egyaránt, de az eurózónában 8,4 százalékról 8,5 százalékra nőtt szezonális kiigazítással számolva. Az eurózónában 2014. január–márciusában nominális értéken 0,3 százalékkal nőtt a háztartások jövedelme, 0,3 százalékkal a fogyasztása és 0,7 százalékkal a beruházása. A háztartások felhasználható jövedelmét emelte a bérek és a termelékenység növekedése, de kis visszahúzó erőt jelentettek az adók és a társadalombiztosítási terhek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.