Megújult az Országos Kéktúra útvonal kelet-bakonyi szakasza

16 erdei pihenőhelyet létesítettek és tájékoztató táblákat helyeztek el.

NT
2014. 07. 03. 4:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tengerdi Győző elmondta: hazánk leghosszabb és legrégebbi túraútvonalának, a Kéktúrának a kelet-bakonyi területén történt a beruházás, a Zirc környéki erdőségben. Megújult a térség egyik legkedveltebb kirándulóhelye, a Vadalmás-forrás környezete is, és megépült a Gaja-patakon átívelő fahíd – tette hozzá a vezérigazgató.

A vezérigazgató kiemelte: a beruházás teljes összegéből 8 millió forint jutott a már meglévő létesítmények felújítására, köztük öt forrás környezetének szépítésére és további öt helyszínen az erdei pihenőhelyek elhasználódott elemeinek festésére, cseréjére.

Hozzátette, a Verga Zrt. a magyar kormány „Bejárható Magyarország” programjához kapcsolódóan a Közép-dunántúli Operatív Program keretében konzorciumi együttműködésben valósította meg a fejlesztést, amelyek célja az ország természeti adottságainak bemutatása.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.