„Megvan a közös akarat a vasút fejlesztésére”

Együttműködési megállapodást kötött a Rail Cargo Hungaria és a Záhony-Port.

PR
2014. 07. 12. 15:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A záhonyi térség számára kiemelten fontos, évente mintegy hárommillió tonna áru átrakásáról és vasúti fuvarozásáról szóló szerződést Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke és Farkas József, a Záhony-Port Zrt. vezérigazgatója írta alá.

Az eseményen Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, a vasúttársaság leányvállalataként működő Záhony-Portnak és a MÁV legnagyobb árufuvarozási partnerének együttműködése is bizonyítja, megvan a közös akarat a vasút fejlesztésére és az árufuvarozás növelésére.

Kovács Imre a Rail Cargo osztrák érdekeltségére utalva elmondta, igyekeznek az ebből származó előnyöket „átcsempészni” Magyarországra is, így például a privatizációt követő időszakban Záhonyra jelentős áruforgalmat lehetett irányítani.

„Azon dolgozunk, hogy ide minél több áru jöjjön, a kormánynak a jelenlegi tevékenysége is ebbe az irányba mutat” – fogalmazott Kovács Imre. A Rail Cargo Hungaria Zrt. vezetője a Záhony-Porttal megkötött megállapodásra utalva elmondta, a cég a keletről érkező széles nyomtávú vasúti kocsikból a normál nyomtávúakba való átrakási szolgáltatással segíti az árufuvarozó társaságot.

A mintegy 400 embert foglalkoztató Záhony-Port Zrt. feladata a vasúti átrakás, a logisztika és az áruk tárolása, és a Rail Cargo több mint kilencven százalékát adja a cég megrendeléseinek. A társaság évente körülbelül négymillió tonna áru mozgatására képes, jelenlegi forgalma évente több mint két és fél millió tonna – mondta Farkas József az MTI-nek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.